Het heksenfeest

1. Het is weer zover. Het grote heksenfeest gaat beginnen. Van alle kanten komen de heksen naar de open plek in het Grote Bos. Het zijn bij elkaar wel honderd heksen. Wie zal deze keer de eerste prijs winnen? De n heeft een nieuwe toverdrank, de ander een griezelige verdwijnkunst.

2. Heks Grom is het eerst aan de beurt, want zij is de oudste. "Let op," krast de stem van Grom. "Zoiets heb je nog nit gezien! Met deze drank tover ik mezelf boven in die hoge boom!"

3. Grom neemt een slok en nog een en weg is Grom ... Maar ze zit niet in de hoge boom. Ze is nergens te zien. Erg jammer, want zo kan ze de eerste prijs niet meer winnen.

4. Nu is Grizela aan de beurt. Grizela laat haar bezem dansen op de maat van een echt heksenwijsje dat ze zelf speelt op een heel hoog piepfluitje. Erg knap hoor. Maar de andere heksen kunnen ook wel wat! Het jonge heksje Zwaantje tovert dennenappels om in gehaktballen en Groenela tovert de bezemstelen van alle heksen aan elkaar vast.

5. Het allerlaatste is Zorra aan de beurt. Zorra is een beetje verlegen, want ze tovert niet zo heel erg goed. Elk jaar nog mislukte haar toverkunst en dan lachten de andere heksen haar uit. Aarzelend komt Zorra naar voren. De heksen stoten elkaar aan met puntige ellebogen. "Daar zal je het hebben. Vooruit Zorra, laat eens zien wat je kunt!"

6. "Ik heb het al klaar, het is al af ... " mompelt Zorra verlegen. Klaar? Hoe kan dat? Niemand heeft iets gezien. Echt weer iets voor Zorra. Maar dan wijst Zorra op haar trui. Een mooie, zwarte, wollen trui. "Zelf gebreid!" zegt Zorra trots. "Zonder toverspreuken. "

7. De andere heksen komen om haar heen staan. Ze voelen aan de trui. Daar moeten ze meer van weten. Toveren kunnen ze allemaal, maar breien? Dat hebben ze nog nooit geprobeerd. Wat moet dat moeilijk zijn, al die priegelsteekjes naast elkaar. Zelfgebreid in plaats van zelfgetoverd is reuzeknap. Voor een heks dan natuurlijk. De eerste prijs dit jaar is dus voor heks Zorra.

 

Ga nu naar de vragen