Terug naar het overzicht van groep 6
Eten en drinken
Waarschuwing: als je (per ongeluk) niet de hele lijst kopieert en plakt, kan dat leiden tot verkeerd oefenen!
Begrippen (lijst kopiëren en plakken in het eerste vak van de oefening):
de amandel# |
de asperge# |
de maïzena# |
biologisch# |
de bloem# |
de couscous# |
de dipsaus# |
fijnsnijden# |
het graan# |
de kolf# |
de pasta# |
de zemel# |
de petitfour# |
het meel# |
de olijfolie# |
de truffel# |
de placemat# |
het toefje# |
de roti# |
de specerij# |
Betekenissen (lijst kopiëren en plakken in het tweede vak van de oefening):
platte, eetbare pit# |
plant waarvan de jonge scheuten geteeld worden als groente# |
middel om soepen en sauzen dikker te maken# |
volgens de natuur geproduceerd: zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest# |
gemalen graan, waarin geen zemelen van graankorrels zitten# |
traditioneel gerecht uit Noord-Afrika op basis van grof gemalen griesmeel en bouillon# |
saus om snacks in te dompelen# |
in kleine stukjes snijden# |
grasachtige plant waarvan de zaden als voedsel dienen# |
top van de stengel van een (maïs)plant waaraan de (maïs)korrels zitten# |
Italiaanse deegwaren# |
vliesje dat om een graankorrel zit# |
klein gebakje# |
gemalen graan# |
olie, gemaakt van geperste olijven# |
ondergrondse paddenstoel die lekker smaakt# |
onderlegger# |
kleine hoeveelheid (slagroom)# |
ongezoete broodpannenkoek # |
kruid# |