Terug naar het overzicht van groep
6
Eten en drinken
Waarschuwing: als je (per ongeluk) niet de hele lijst kopieert en plakt, kan dat leiden tot verkeerd oefenen!
Begrippen (lijst kopiëren en plakken in het eerste vak van de oefening):
| de amandel# |
| de asperge# |
| de maïzena# |
| biologisch# |
| de bloem# |
| de couscous# |
| de dipsaus# |
| fijnsnijden# |
| het graan# |
| de kolf# |
| de pasta# |
| de zemel# |
| de petitfour# |
| het meel# |
| de olijfolie# |
| de truffel# |
| de placemat# |
| het toefje# |
| de roti# |
| de specerij# |
Betekenissen (lijst kopiëren en plakken in het tweede vak van de oefening):
| platte, eetbare pit# |
| plant waarvan de jonge scheuten geteeld worden als groente# |
| middel om soepen en sauzen dikker te maken# |
| volgens de natuur geproduceerd: zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest# |
| gemalen graan, waarin geen zemelen van graankorrels zitten# |
| traditioneel gerecht uit Noord-Afrika op basis van grof gemalen griesmeel en bouillon# |
| saus om snacks in te dompelen# |
| in kleine stukjes snijden# |
| grasachtige plant waarvan de zaden als voedsel dienen# |
| top van de stengel van een (maïs)plant waaraan de (maïs)korrels zitten# |
| Italiaanse deegwaren# |
| vliesje dat om een graankorrel zit# |
| klein gebakje# |
| gemalen graan# |
| olie, gemaakt van geperste olijven# |
| ondergrondse paddenstoel die lekker smaakt# |
| onderlegger# |
| kleine hoeveelheid (slagroom)# |
| ongezoete broodpannenkoek # |
| kruid# |