Terug naar het overzicht van groep 6

Eten en drinken

Waarschuwing: als je (per ongeluk) niet de hele lijst kopieert en plakt, kan dat leiden tot verkeerd oefenen!

Begrippen (lijst kopiŽren en plakken in het eerste vak van de oefening):

de amandel#
de asperge#
de maÔzena#
biologisch#
de bloem#
de couscous#
de dipsaus#
fijnsnijden#
het graan#
de kolf#
de pasta#
de zemel#
de petitfour#
het meel#
de olijfolie#
de truffel#
de placemat#
het toefje#
de roti#
de specerij#

Betekenissen (lijst kopiŽren en plakken in het tweede vak van de oefening):

platte, eetbare pit#
plant waarvan de jonge scheuten geteeld worden als groente#
middel om soepen en sauzen dikker te maken#
volgens de natuur geproduceerd: zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest#
gemalen graan, waarin geen zemelen van graankorrels zitten#
traditioneel gerecht uit Noord-Afrika op basis van grof gemalen griesmeel en bouillon#
saus om snacks in te dompelen#
in kleine stukjes snijden#
grasachtige plant waarvan de zaden als voedsel dienen#
top van de stengel van een (maÔs)plant waaraan de (maÔs)korrels zitten#
Italiaanse deegwaren#
vliesje dat om een graankorrel zit#
klein gebakje#
gemalen graan#
olie, gemaakt van geperste olijven#
ondergrondse paddenstoel die lekker smaakt#
onderlegger#
kleine hoeveelheid (slagroom)#
ongezoete broodpannenkoek #
kruid#