Terug naar het overzicht van groep 7
Eten en drinken
Waarschuwing: als je (per ongeluk) niet de hele lijst kopieert en plakt, kan dat leiden tot verkeerd oefenen!
Begrippen (lijst kopiëren en plakken in het eerste vak van de oefening):
| aanbranden# |
| aanmaken# |
| de alcohol# |
| het aroma# |
| het banket# |
| bedorven# |
| de behoefte# |
| bespreken# |
| beschonken# |
| het bestanddeel# |
| de brunch# |
| domineren# |
| culinair# |
| binden# |
| de eetlust# |
| conserveren# |
| het dessert# |
| flamberen# |
| chic# |
| flauw# |
Betekenissen (lijst kopiëren en plakken in het tweede vak van de oefening):
| zwart worden, aan de bodem van de pan kleven# |
| op smaak brengen (bijvoorbeeld van sla)# |
| stof waar je dronken van kunt worden# |
| hoe het eten/drinken ruikt# |
| feestelijke maaltijd voor hoge gasten# |
| vies, te oud# |
| wat je nodig hebt# |
| reserveren (van een tafel)# |
| dronken# |
| ingrediënt# |
| combinatie van ontbijt en lunch# |
| overheersen# |
| wat de kookkunst betreft# |
| dikker maken (van bijvoorbeeld een saus)# |
| zin in eten# |
| bewerken zodat je het kunt bewaren# |
| toetje# |
| met drank overgieten en aansteken# |
| deftig# |
| met weinig zout of kruiden# |