Technisch lezen

Lees en oefen de tekst hieronder eerst rustig. Kopieer de tekst dan en plak hem vervolgens in de Leesversneller om op tempo te oefenen.

Op schoolreis

Ik word wakker en besef meteen, dat dit een spannende dag wordt. Vandaag gaan we met de klas op schoolreis naar de Rotterdamse havens, waar het open dag is op de schepen.

Het is wel een eindje rijden met de bus van Middelrode naar Rotterdam. We zingen allerlei liedjes. De stemming zit er goed in.

In de middag arriveren we op een grote parkeerplaats. Eerst krijgen we een blikje fris met een lekkere versnapering. De juffrouw is na de herrie in de bus wel aan een kopje koffie toe.

Dan maken we een looptocht langs de schepen die aan de kade liggen. Gelukkig is het lekker zonnig weer vandaag. We gaan een groot vrachtschip op en mogen een kijkje nemen in alle vertrekken. Voor de grap gooit de schipper de kettingen los, maar de juffrouw zegt, dat we helaas geen tijd hebben voor een zeereis.

 

Aan wal horen we plotseling een dame roepen: "Houd de dief!"

Ze is beroofd door een zakkenroller. We zien een van de schippers heel hard achter de zakkenroller aan rennen. Al snel heeft hij hem te pakken. De dame geeft de schipper een kleine attentie voor zijn vlugge optreden.

Tegen het eind van de middag moeten we de bus weer in. Het was een voortreffelijk dagje; ik heb erg genoten van alles wat we gezien en meegemaakt hebben. Misschien ga ik in de vakantie met mijn ouders nog eens naar de havens toe.


Woorden met een dubbele medeklinker na een korte klank

Lees en oefen de woorden hieronder eerst rustig. Kopieer de woordenlijst dan hier en plak de lijst vervolgens in Woorden flitsen, om op tempo te oefenen.

grappig

wakker

spannend

wanneer

de bakkerij

prettig

de stemming

het terrein

de ketting

lekker

de schipper

misschien

de hitte

de middag

binnen

de modder

zonnig

de koffie

de brommer

het kussen

nuttig

jullie

de pudding

de juffrouw

voortreffelijk

de tegenstelling

de intelligentie

de overeenstemming

de ontwikkelingen

de Rotterdamse wijk

ogenblikkelijk

de attentie

officieel

de koffer

de aanvaller

de zakkenroller

opzettelijk

 de koffer


Producten

 • Groene Weerwolven M4 E4 mini loco

  Dolfje Weerwolfje
  Groene weerwolven (M5-E5)

  Mini Loco

 • Mini Loco Basisdoos

  Basisdoos

  Mini Loco

 • Stripboeken groep 5: