Technisch lezen

Lees en oefen de tekst hieronder eerst rustig. Kopieer de tekst dan en plak hem vervolgens in de Leesversneller om op tempo te oefenen.

Harpconcert

Op school hadden we in december het project Cultuur. De docent had kaartjes voor een harpconcert geregeld, die je met korting (7 euro en 50 cent) kon kopen. Mijn vriend Sven en ik hadden een kaartje gekocht.

Vandaag is het concert! We gaan met de trein naar Amsterdam Centraal (provincie Noord-Holland). De conducteur vraagt waar we naar toe gaan en doet alsof hij al vaak naar dat concert is geweest. Onzin natuurlijk, maar we vinden het wel aardig, dat hij contact met de passagiers maakt. Het is een vrolijke man.

Vanaf het Centraal Station is het nog een kwartier lopen naar het theater. Voor het concert begint, drinken we een colaatje in een nabijgelegen bar.

"Weet jij eigenlijk uit welk land de harpspeler komt?," vraagt Sven.

"Ik geloof uit Canada," antwoord ik. "Maar de muziek die hij speelt, is gecomponeerd door een componist uit Rusland."

"Ik hoop wel, dat het een beetje swingt," zegt Sven.

Zijn hoop komt echter niet uit. De harpspeler wordt begeleid door een orkest en er worden veel rustige, klassieke nummers gespeeld. De muzikanten concentreren zich op de muziek en het publiek is muisstil. Sven kijkt erg chagrijnig.

"Ik stel me bij een concert toch iets anders voor," zeg ik na afloop.

"Ik ook," moppert Sven. "Gaan we daarvoor speciaal naar Amsterdam?"

"Lang leve het project Cultuur," zeg ik lachend. "Maar korting of niet: ons volgende concert kiezen we lekker zelf uit."


Woorden met c

Lees en oefen de woorden hieronder eerst rustig. Kopieer de woordenlijst dan hier en plak de lijst vervolgens in Woorden flitsen, om op tempo te oefenen.

actie

advocaat

conflict

cactus

Canada

risico

cirkel

controle

café

inclusief

bioscoop

collectie

conducteur

discussie

project

chocola

accu

contact

componist

respect

cel

centraal

feliciteren

cijfer

december

circus

precies

centimeter

proces

provincie


Producten