Technisch lezen

Lees en oefen de tekst hieronder eerst rustig. Kopieer de tekst dan en plak hem vervolgens in de Leesversneller om op tempo te oefenen.

Waterpret

Het is wam vandaag. Het lijkt me een goed idee, om lekker in de tuin in het zonnetje te gaan liggen.

Ik trek mijn zwemkleding aan, loop door de achterdeur naar buiten en leg mijn handdoek in het gras. Het gras ruikt lekker, want het is vanmorgen pas gemaaid.

Er spelen veel kinderen buiten. Ze maken een hoop lawaai. Achter het tuinhek hoor ik ze ruzie maken over een waterpistool.

Verderop zijn buren een barbecue aan het klaarmaken. Ik zie de rook van achter de schutting omhoog komen. Er wordt druk gepraat.

Gelukkig lig ik hier lekker rustig. Ik hoef geen ruzie te maken om knikkers of een barbecue aan te steken. Ik hoef helemaal niets en kan lekker met mijn ogen dicht een beetje slapen.

Waaah! Wat is dat? Een straal ijskoud water spuit in mijn gezicht. Mijn broer staat met de tuinslang in zijn hand te lachen. Rotbroer, ik grijp je!

Vuurrood van woede hol ik achter hem aan. Eigenlijk ben ik meer geschrokken, dan echt boos. Mijn broer holt naar binnen,  de trap op. Op het vloerkleed ontstaan overal natte voetafdrukken.

Als ik hem boven eindelijk te pakken heb, rollen we lachend door de kamer.


Samenstellingen

Lees en oefen de woorden hieronder eerst rustig. Kopieer de woordenlijst dan hier en plak de lijst vervolgens in Woorden flitsen, om op tempo te oefenen.

tuinslang

deelsom

achterdeur

bankstel

waterpistool

duikplank

strijkplank

brandslang

stroopkan

vismarkt

schrijffout

fietssleutel

feesttent

blinddoek

handdoek

gasstel

boottocht

schiettent

boottocht

feesttaart

kerkklok

toppunt

melkkan

loopplank

voorrang

slaapplaats

voorraad

grasgroen

muisstil

vuurrood 


Producten