Technisch lezen

Lees en oefen de tekst hieronder eerst rustig. Kopieer de tekst dan en plak hem vervolgens in de Leesversneller om op tempo te oefenen.

Cool piano

Ik speel al zes jaar piano en volgens mijn leraar doe ik het heel goed. Ik ben op mijn vijfde begonnen en heb al vaak aan wedstrijden mee gedaan. Laatst ben ik eerste geworden bij een talentenjacht in Zierikzee.  

Nu mag ik een nummer opnemen in een echte studio. Met mijn pa en ma ga ik daar vandaag naar toe. Het idee is, dat mijn nummer ook echt wordt uitgezonden op de radio. Dat vind ik wel spannend. Ik hoop niet, dat mijn handen zo trillen, dat ik niet meer kan spelen.

Het is tien minuten over een. Weldra is het zover... "Kom op jongens, de auto in," zegt ma. Pa en ik stappen achterin de auto. Mijn piano hoef ik niet mee te nemen, want in de studio staat er een klaar. Het is twee uur rijden naar de studio.

 

"Goedemiddag, kom verder," zegt de man, die de deur open doet. Hij brengt ons naar een kleine ruimte, waar een mooie, zwarte piano staat.

"Nog twee minuten en dan ben je aan de beurt, jongeman. Welk nummer ga je spelen?"

"Ik heb zelf een nummer gemaakt en het heet Cool piano", antwoord ik.

"OK, let goed op de rode lamp. Als die op groen springt, kun je beginnen. "

Gelukkig gaat de opname fantastisch. Ik ben heel tevreden. Mijn pianoleraar is trots op me, als hij het nummer op de radio hoort.

"Als je zo doorgaat, word je nog een beroemde muzikant", zegt hij.

Ik wil later graag van het pianospelen mijn beroep maken. Dan moet ik natuurlijk eerst een diploma halen. Daarmee kun je gevraagd worden voor een optreden of zelf een concert organiseren. Misschien krijgt mijn pianoleraar gelijk en word ik beroemd. Dan hoor je nog wel van me!


Woorden die eindigen op een lange klank

Lees en oefen de woorden hieronder eerst rustig. Kopieer de woordenlijst dan hier en plak de lijst vervolgens in Woorden flitsen, om op tempo te oefenen.

de auto

zo

de po

de foto

de kilo

het stro

de piano

de radio

de studio

ziezo

ja

ik sta

ik ga

de la

de sla

weldra

het diploma

bijna

ma

pa

twee

nee

daarmee

de zee

de slee

het idee

de tree

de fee

de snee

mee

nu

de paraplu

het menu


Producten